Ni är nu på Krillemannens egen sida! Krille är ättling till den stora snapphane-hövdingen Torp-Olof af Skoga, som regerade och härjade på 1600-talet i skogarna kring Osby och upp mot Smålandsgränsen. Han har även två systrar som heter Annika-Pannika och Johanna-Vattenkanna. Bild på dem ser du nederst på sidan.

 

I Krilles arv från sina förfäder, har han en förkärlek till närheten av naturen. På Torpet har Krille hittat sitt snapphaneland. Här kan han leka och trivas dagarna i ända. Från solen går upp i öster till den går ner i väster. När solen står som högst på himlen, brukar han ta en tur in i skogen och jaga! Efter det tar han gärna ett dopp i sjön. Varje år hittar han nya platser att utforska.

Här får alla busiga barn lite tips av Krille att göra på semestern:

En solig dag.....

Gå på spännande äventyr i Snapphaneskogen och vara en pirat, en snapphane, en prinsessa, en sakletare.... eller varför inte åka till Brio Lekoseum i Osby och tumla runt bland alla deras aktiviteter. När ni är lagom varma kan Ni ta ett dopp i någon sjö . Passa på att klå pappa i Snapphanekamp eller varför inte köra lite go-cart, rida islandshäst, gå på älgsafari - ja det finns busmycket att göra här i krokarna. Men missa inte att åka till Ignaberga grotta som ligger i Hässleholms kommun - kolla på deras hemsida! Där är helball, ett riktigt äventyr.

En regnig dag.....

Terrorisera dina föräldrar så mycket du kan! Dem ska ju veta att dem har barn, eller hur :) ?

Då får du kanske...... gå och handla godis, spela spel med föräldrarna, åka till Osby och handla leksaker! Eller något annat skoj - skepp o´hoj!

Här är några tips på utomhuslekar:

Spela kubb, hoppa hage, bygg en koja, samla löv som du sedan kan ha att rita efter, kurragömma mm

Här är tips på kuliga inomhuslekar:

Träna på att sjunga eller mima till en låt. Samla sedan familjen och uppträd med dans och sång eller en liten pjäs. Mamma är kanske på gott humör och bjuder på saft och bulle efteråt - mmmmm så mysigt.

Spela spel, rita, lek charader och gissa vad den andra gör. mm

Annika-Pannika och Johanna-Vattenkanna planterar blommor.

Flickorna älskar att vara ute på torpet och då har dem med sin ponny som heter Spektakel.

Dagarna i ända leker dem och har roligt.